Dirigent

Quentin Clare (Brighton, Verenigd Koninkrijk, 1975) maakte zijn professionele debuut als dirigent op 25-jarige leeftijd, toen hij het Hallé Orchestra mocht dirigeren in de prestigieuze Bridgewater Hall in Manchester. Daarna werkte hij met toonaangevende orkesten als het BBC Philharmonic Orchestra, Royal Northern Sinfonia, The Orchestra of Opera North en Ensemble 11. Tevens werden door hem geleide concerten uitgezonden op de Britse tv en radio.

Quentin Clare studeerde compositie, piano en directie in het Verenigd Koninkrijk en deed zijn bachelor en master directie aan het Koninklijke Conservatorium (Den Haag) bij Jac van Steen, Ed Spanjaard en Micha Hamel.

Zijn internationale carrière bracht hem bij het Danish National Symphony Orchestra, het Radio Filharmonisch Orkest en de symfonieorkesten van Nancy, Nürnburg, Würzburg, Hagen en Bochum. Clare’s ervaring strekt zich tevens uit op het terrein van opera; in Frankrijk, Duitsland en Nederland werkte hij aan producties van The Rake’s Progress van Stravinsky, A Midsummernight’s Dream van Britten en de première van Richard III door Giorgio Battistelli in de uitvoering van Robert Carsen.

Voor tal van jonge musici was – en is – Clare een grote bron van inspiratie door zijn verbondenheid met de conservatoria van Birmingham, Durham, Den Haag, Tilburg en Weimar.  Clare dirigeerde de universiteitsorkesten van Nijmegen en Leiden, het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO) in 2014 en het Nederlands Studenten Orkest (NSO) in 2015. Onder zijn huidige vaste orkesten zijn het Nieuw Mannheim Koor en Orkest, het Kamerorkest Pulcinella en … het Symfonieorkest Eindhoven!

QC_previs_002(copyright www.eduarduslee.nl)